TAR 40

[gallerypanel panel=”1″ size=”medium” imgstart=”1″ imgend=”2″ gnr=”1″]

Interesujące wzornictwo oraz izolacja, która trzyma ciepło
Duża przejrzystość, maksymalny dostęp światła, dobra stabilność, dobra izolacja cieplna i nowoczesny design – oto najlepsze argumenty przemawiające za tą aluminiową bramą najwyższej jakości.

[gallerypanel imgnr=”3″ gnr=”2″ columns=”0″]

Dobra inwestycja na długie lata
Aluminium gwarantuje odporność powierzchni na działanie niekorzystnych warunków pogodowych i reprezentacyjny wygląd na długie lata. Segmenty bramy są eloksalowane i trawione w kolorze naturalnym (E6/EV1). Kolory specjalne z palety RAL na życzenie.
Segment dolny wykonany z grubego na 26 mm wypełnienia typu sandwich z pianki poliuretanowej (w 100 % bez freonu), obustronnie oblicowany blachą aluminiową wytłaczana w strukturze stucco.
Pozostałe segmenty bramy przeszklone z podwójnych szyb z tworzywa sztucznego, 16 mm.

[gallerypanel imgnr=”4″ gnr=”2″ columns=”0″]

Silny profil termiczny
Poliamidowe przegrody wzmocnione włóknem szklanym zapewniają bardzo skuteczne rozdzielenie termiczne powłoki zewnętrznej od wewnętrznej i zapobiegają powstaniu mostków cieplnych. Dociskowe połączenie materiału (głębokość montażowa 42 mm, wysokość 120 mm) zapewnia dużą stabilność i długą żywotność bramy. Ta izolowana termicznie brama chroni też substancję budowlaną.

Dane techniczne
Zakres wymiarów

Szerokość do 7000 mm
Wysokość do 7000 mm

Wytrzymałość na obciążenie wiatrowe
klasa 3 zgodnie z PN EN 12424

Wodoszczelność
klasa 3 zgodnie z PN EN 12425

Przepuszczalność powietrza
klasa 2 (z drzwiami przejściowymi – klasa 1) zgodnie z PN EN 12426

Izolacja akustyczna
R = 19 dB zgodnie z PN EN 717-1

Izolacja cieplna zgodnie z PN EN 13241, załącznik B EN 12428
(dla bramy o powierzchni ok. 25 m2)
U = 3,6 W/m2K

Pozostając na stronie, zgadaz się na użycie plików cookies. Więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close